top of page

TARINAMME

Kaikki alkoi vuodesta 1996, kun Lionel muutti isänsä Thomasin ja 24 huskyn kanssa Ranskan Elsassista Muonioon tehdäkseen safarityötä.  Muutamaa vuotta myöhemmin Milla sattui työharjoitteluun samalle huskifarmille, ja tavattuaan siellä Lionelin, myös hän päätyi huskytöihin Muonioon.

​Lionel ja hänen isänsä muuttivat vuonna 2006 Ranuan Pohjasperälle rakentamaan huskytarhaa. Hieman myöhemmin, koiratarhan valmistuttua, Milla ja n.30 huskya seurasivat perässä. Arctic Borealis perustettiin, ja aluksi yritys tarjosi viikon kestäviä huskyajeluja, moottorikelkkasafareita, sekä muita talviaktiviteetteja majoituksen kanssa.

Thomas menehtyi yllättäen vuonna 2009, joten Lionelin ja Millan oli aika miettiä yrityksen toimintaa uudestaan. Ranuan eläinpuistolla alkoi talvimatkailun kysyntä nousta, ja he saivat mahdollisuuden alkaa tehdä lyhyempiä huskyajelutuksia eli ns. päivätyötä, mikä sopi heidän elämäntilanteeseensa paremmin, sillä perheessä oli pieni lapsi ja toinen tulossa. Ranualla ei vielä tuolloin kuitenkaan ollut tarpeeksi töitä huskisafareiden parissa, joten yrittäjät kävivät tekemässä safareita myös Rovaniemellä, Levillä ja Muoniossa.

​Vuodesta 2016 yritys on järjestänyt talven huskysafarit Ranuan eläinpuiston vieressä olevasta Wild Arctic Husky Parkista. Toiminta muuttui ympärivuotiseksi vuonna 2019, jolloin Arctic Borealis Huskies kennelillä aloitettiin kesäohjelmien järjestäminen. 

bottom of page